Waarom?

Waarom?

Waarom zou je kiezen voor een cranio sacraal therapie?

Mijn levenservaring heeft mij geleerd dat je met de klassieke vorm van gesprekstherapie absoluut een deel van je innerlijk leven op orde krijgt. Dingen onderzoeken, erover praten, analyseren, begrijpen, plaatsen en verder gaan. Ik ben er zelf fan van! Maar wat als je merkt dat je steeds lichamelijke signalen ontvangt die je niet kan plaatsen? Het is het lichaam dat ook aandacht wil. Ons brein wil graag dingen begrijpen of aanvaarden om gemoedsrust te vinden. Ons lichaam wil dat ook.

Ik geloof er sterk in dat cranio sacraal therapie kan helpen bij een algemeen onderhoudsplan voor ons lichaam. De trauma’s, angsten, stress of wat dan ook, waarvoor we een therapeut of psycholoog opzoeken, zitten even hard in ons lichaam vast als in ons brein. We weten het gewoon zelf niet meer, maar het is wel zo. Deze behandelingen werken op die diepere laag van ons onderbewuste en brengen zachtheid en ontspanning, daar waar het nodig is. Zodat het lichaam zichzelf kan helen.

Het hoeven niet altijd emotionele letsels te zijn waardoor we pijnen ontwikkelen, het kan soms ook iets puur somatisch zijn. Daar kan uiteraard ook verder op gewerkt worden.

Zeker nu, in deze tijden waarin we steeds meer geacht worden onze grenzen te verleggen en dingen van onszelf verwachten die soms onhaalbaar zijn, is het eens zo hard nodig om even te mogen blijven stilstaan om onszelf dat momentje van rust voor ons lichaam te gunnen. Ons lichaam dat zo veel voor ons doet en opvangt. Even weg van het verbale, soms te extraverte leven, gewoon liggen en zwijgen. Heerlijk toch?